המדריך ליישון (STEEPING) נוזלי מילוי לסיגריות אלקטרוניות והשבחת הטעם.

בכתבה זו אתם תגלו מה זה STEEPING  , איך לעשות את זה, וכמה טריקים לזירוז התהליך.

 אם יש לכם מושג כללי בבישול אז בטח אתם מכירים או שמעתם על ציר בשר או ציר עוף , ככל שמבשלים יותר זמן – יותר טעים זה יוצא.

אותו קונספט עם הSTEEPING , כמו יין או בורבון שעבר תהליך התיישנות .

בהמשך הכתבה אתם תראו שזה ממש לא מדע טילים ללמוד איך לעשות STEEPING לנוזל שלכם.

 

מה זה STEEPING בעצם ?

 

המונח STEEPING עצמו הוא קצת מטע, המוגדר על ידי הצבת מוצק במים כדי לרכך, או לחלץ טעם ממנו. (לדוגמה, אם אתה עושה תה מנטה או משרים חתיכה קשה של בשר כדי לרכך. כאשר מתייחסים לנוזל מילוי, המילה לוקחת משמעות שונה במקצת.

ההגדרה מתאימה יותר תיהיה "ההזדקנות”.

ההזדקנות של נוזל מילוי כרוכה בהמתנה או בהתיישנות בכדי להגיע לטעמים טובים יותר.

ישנם הרבה דרכים לעשות את זה שנגע בהם בהמשך. בעקרון צריך לתת לנוזל לשבת ,הגורם החשוב במשוואה הזאת הוא זמן. זה מאפשר לחומרים  (PG / VG, טעמים וניקוטין) כדי למזג יחד. בנוסף, כמה נוזלים יכולים להכיל כמויות זעירות של אלכוהול, בהתאם לטעם ש בשימוש, אשר יתאדו במהלך תהליך ההזדקנות.

 

 

איך לעשות STEEPING לנוזל ?

 

שמים את הנוזל המוכן במקום קריר, חשוך, כמו ארון מטבח גבוה, לתקופה ממושכת.

מומלץ גם לנער את הבקבוקים שלך לעתים קרובות ככל האפשר כדי לסייע לזרז את התהליך.

עם זאת, המציאות היא שתהליך ההזדקנות אמתי לוקח זמן.

 

דרך נוספת להאיץ את התהליך היא לשים את הבקבוקים תחת ברז מים חמים. החום מן המים יגרום למולקולות לנוע מהר יותר.

אתה יכול להשתמש בכיור, או באמבטיה אם יש לך הרבה נוזל.

 

לתת לנוזלים קצת לנשום

 

פותחים את הפקקים של הבקבוקים ונותנים לנוזל לשבת ככה למשך כמה שעות.

אנחנו ממליצים לא יותר מ12 שעות.

שימו לב , שהניקוטין והטעם מתחילים להתאדות עם הזמן. אז חשוב מאוד לשים לב לשמן שנותנים לנוזל לנשום , יותר מדי זמן יכול לפגוע בטעם.

 

תהליך ה STREATHING

 

תהליך זה למעשה שילוב של שני תהליכים הקודמים , הזדקנות ונשימה.

תהליך מתחיל בניעור של הבקבוקים , לאחר מכן לשים אותם תחת ברז עם מים חמים לכמה דקות ואז להסיר את הפקק ולשים לשעתיים במקום קריר וחשוך .

עכשיו לחזור על התהליך הזה מספר פעמים.

מומלץ גם אם אתם משתמשים בבקבוק פלסטיק עם פיה , להוציא את האוויר מתוך הבקבוק בין המחזורים של ניעור ונשימה.

 

כמה זמן לוקח תהליך ההזדקנות ?

 

זה מאוד תלוי בטעם של נוזל שאתם רוצים להגיע.

טעמים פירותיים נוטים לדרוש את הכמות המינימלית של זמן השהייה.

טעמים טבק צריכים קצת יותר זמן , וטעמי הקינוחים לקחים את הזמן הארוך ביותר בשביל להגיע לשיא הטעם שלהם.

מומלץ לתת לפחות שבועיים, אבל טעמים מסוימים עשויים להימשך זמן רב יותר, בעוד שאחרים עשויים להיות מוכנים ממש לאחר ההכנה שלהם.

 

שימוש במים חמים או מקור חום כגון תנור איטי או מאוורר מחשב או אפילו פן חלש יעזור להאיץ את התהליך.

כל הפואנטה בתהליך ההזדקנות זה להגיע למקסימום טעם , ואם הגעתם לטעם שמספק אתכם , אז התהליך מסתיים באותו הרגע, אם לא אז התהליך ממשיך עד שמגיעים לטעם הרצוי.

יש אנשים אוהבים לתת לנוזל שלהם לשבת במשך 2-3 שבועות, בעוד שאחרים אולי אפילו

יותר, במשך חודשים שלמים . זה מאוד סובייקטיבי, אז אתה יכול לתת לנוזל שלך לשבת במשך זמן רב ככל שתרצה, אבל רק לוודא שאתה לא הולך לכיוון תאריך התפוגה!

אורך חיי המדף הממוצע של נוזל כזה הוא כשנה.

לאחר מכן הניקוטין פשוט יתחיל להתפרק ותהיה לזה השפע שלילית מאוד על הטעם של הנוזל שלנו.

אם אתם מבחינים בטעם חריף בזמן אידוי , זה ככל הנראה בגלל הניקוטין שהוא בדרכו לסיים את חייו.

גם הטעמים של הנוזל מתחילים להתפוגג עם הזמן , שזה משאיר אותנו בסוף עם נוזל חסר טעם לחלוטין.

 

איך לזרז את התהליך ההזדקנות ?

 

לרוב האנשים פשוט אין את הזמן לתהליך ההזדקנות המלא. טעמו את הנוזל שלכם , ואם אתם מרוצים מהטעם , אז אין צורך בלהמשיך את התהליך, ואם לא , הנה כמה שיטות לזרז את התהליך.

 

אמבטיה – מלאו כערה , כיור או אמבטיה במים חמים שימו את הנוזלים בשקית פלסטיק אטומה והניחו בתוך המים .

המים לא צריכים להיות רותחים אבל גם לא פושרים , לפי שיקול דעת שלכם .

שיטה זו מאוד קלה ומאוד אפקטיבית.

 

סיר לבישול איטי – סירים אלה לא רק טובים לבישול של תבשילים.

תמלאו את הסיר עם מים , שימו את הנוזלים בפנים ותפעילו על העוצמה הכי נמוכה שיש ומדי פעם תנהרו את הנוזלים.

 

מערבב מגנטי - מעבירים את הנוזל לתוך מיכל גדול, רצוי זכוכית.

לאחר מכן מניחים אותו על גבי המערבב המגנטי ונותנים למדע לעשות את השאר.

שיטה זו פועלת נהדר, במיוחד אם אתם יוצרים נוזל DIY משלכם.

 (אני קורא לזה שיטת וולטר וייט.)

 

חדש ישן – זוהי בעצם שיטה שבה לוקחים נוזל שכבר עבר תהליך ההזדקנות והגיע לטעם הרצוי ומערבבים אותו עם נוזל חדש שתרם עבר את התהליך.

פעולה זו מזרזת משמעותית את התהליך ההזדקנות.

 

 ישנם עוד הרבה שיטות זירוז יצירתיות בכל רחבי האינטרנט, אך לא נוכל להמליץ על כולם.

שימוש במייבש או במיקרוגל למשל נשמע כמו רעיון לא רע בתאוריה, אבל בפועל זה לא, מכיוון שלא ניתן לשלוט על הטמפרטורה של החום.

אם אתם משתמשים בבקבוקים מפלסטיק, חום מופרז זה אינו אידיאלי.

למעשה, זה יכול לשנות את הטעם של נוזל שלכם.

אם זה עובד בשביכם, לכו על זה, אבל צריך להפעיל שיקול דעת.

 

לסיכום

 

התהליך הזדקנות של הנוזל הוא לא לכולם, אבל מומלץ מאוד לטעם יותר חזק .

 

תחום האידוי כבר מזמן נהפך לתעשייה של מיליארדי דולרים , ויצרני הנוזל בקושי מצליחים לעמוד בקצב המתרחב של הביקוש הרב לנוזלים מצרכנים כמונו, מה שזה אומר שלפעמים אנחנו יכולים לקבל נוזל שתרם עבר את התהליך ההזדקנות.

כמובן שאפשר להזמין נוזלים מחברות אשר מוכרות נוזלים רק שעברו את תהליך ההזדקנות.

דלג לתוכן מרכזי