מיתוסים מול עובדות באידוי - סיגריה אלקטרונית

יכול להיות קצת בלבול בנוגע לאידוי (סיגריות אלקטרוניות).
זה לא מפתיע מאחר ויש הרבה מידע מטעה בחוץ.
הנה כמה מהמיתוסים הנפוצים ביותר על אידוי, והעובדות המבוססות על ראיות ונתונים מדעיים.

מיתוס 1: אידוי מזיק בדיוק כמו עישון

בשנת 2022, מומחים בבריטניה בחנו את העדויות הבינלאומיות ומצאו כי "בטווח הקצר והבינוני, אידוי מהווה חלק קטן מהסיכונים של עישון". סיגריות משחררות אלפי כימיקלים שונים כשהן נשרפות - רבות מהן רעילות ועד 70 גורמות לסרטן. רוב הכימיקלים המזיקים בעשן הסיגריות, כולל זפת ופחמן חד חמצני, אינם כלולים באידוי (סיגריה אלקטרונית). אנשים שעוברים לחלוטין מעישון לאידוי הפחיתו משמעותית את החשיפה לרעלים הקשורים לסיכונים לסרטן, מחלות ריאות, מחלות לב ושבץ מוחי.

מיתוס 2: ניקוטין מזיק מאוד לבריאות

כימיקלים רעילים רבים אחרים הכלולים בעשן הטבק הם שגורמים כמעט לכל הנזקים מעישון. ניקוטין עצמו אינו גורם לסרטן, מחלות ריאות, מחלות לב או שבץ, והוא נמצא בשימוש בטוח במשך שנים רבות בתרופות כדי לעזור לאנשים להפסיק לעשן.

מיתוס 3: אידוי לא עוזר לאנשים להפסיק לעשן

עדויות מראות שאדי ניקוטין הם למעשה יעילים יותר מטיפולים תחליפי ניקוטין, כמו מדבקות או מסטיק. חלק מהאנשים מוצאים שאידוי עוזר להם כי פעולת היד לפה היא כמו עישון, בנוסף אתה מקבל תחושות דומות, כמו "מכת גרון". חשוב לבחור בנוזל אלקטרוני עם מספיק ניקוטין כדי להפחית את תסמיני הגמילה והדחפים לעשן. חנות ואפו מומחית או שירות הפסקת עישון המקומי שלך יכולים לייעץ לך.

מיתוס 4: מעבר לסיגריה אלקטרונית / וויפ הוא רק החלפת התמכרות מזיקה אחת לאחרת

עישון נותן לך ניקוטין על ידי שריפת טבק, אשר יוצר רעלים מזיקים רבים שעלולים לגרום למחלות קשות כולל סרטן, מחלות ריאות, מחלות לב ושבץ. אידוי נותן לך ניקוטין על ידי חימום נוזל אלקטרוני, שהוא הרבה פחות מזיק. אידוי חושף את המשתמשים להרבה פחות רעלים וברמות נמוכות יותר מאשר עישון סיגריות. כשתהיו מוכנים ותרגישו בטוחים שלא תחזרו לעשן, תוכלו להפחית בהדרגה את חוזק הניקוטין בנוזל האלקטרוני שלכם ואת תדירות האידוי שלכם עד שתפסיקו לחלוטין ונקי מניקוטין.

מיתוס 5: אנשים משתמשים באידוי (סיגריות אלקטרוניות) בתדירות גבוהה יותר מסיגריות - זה חייב להיות גרוע יותר!

כל שאיפה בסיגריה אלקטרונית טומנת בחובה חלק קטן מהסיכונים של שאיפה בסיגריה. אידוי שונה מעישון באופן שבו הוא מספק ניקוטין למוח. עם עישון, אתה מקבל מכה מהירה מאוד בזמן הקצר שלוקח לעשן סיגריה. עם אידוי, בדרך כלל לוקח יותר זמן לניקוטין להגיע למוח ואתה צריך "ללגום" מהוויפ (סיגריה אלקטרונית) שלך בתדירות גבוהה יותר. "חשוב להשתמש בוויפ שלך כמה שאתה צריך כדי לעזור לך להפסיק לעשן ולהישאר להיגמל."

מיתוס 6: מכשירי האידוי אינם "מוסדרים" ואנחנו לא יודעים מה יש בהם

מיתוס 7: אידוי גורם ל"ריאות פופקורן" (EVALI)

המחלה נמצאה בקבוצה של עובדי מפעל שנחשפו לחומר כימי (דיאצטיל) המשמש לטעם פופקורן. דיאצטיל כלול בעשן סיגריות, אך הוא אסור כמרכיב באדי ניקוטין ובנוזלים אלקטרוניים בפיקוח בריטניה.

מיתוס 8: חשיפה לאדי סיגריה אלקטרונית מזיקה לאנשים סביבך

בעוד שעישון פסיבי מסיגריות גורם נזק חמור לאחרים, אין עד כה ראיות לכך שאידוי מזיק לאנשים סביבך, וסביר להניח שכל הסיכונים יהיו נמוכים מאוד. אבל כאמצעי זהירות, עדיף לא להתאדות סביב תינוקות וילדים אם אתה יכול להימנע מכך. ילדים צעירים מרבים להעתיק את מה שמבוגרים עושים. תמיד היו מתחשבים בעת אידוי סביב כל אחד אחר, במיוחד אנשים עם מצבים בריאותיים כמו אסטמה שעלולים להיות רגישים יותר לאידוי אירוסול.

מיתוס 9: מכשיר אידוי חד פעמי יכול לספק ניקוטין כמו 40 או 50 סיגריות

מכשירי אידוי חד פעמי בפיקוח בריטניה עם רמת הניקוטין החוקית הגבוהה ביותר (20 מ"ג/מ"ל) מכיל 2 מ"ל נוזל ו-40 מ"ג ניקוטין. זה מספק, בממוצע, כ-20 מ"ג של ניקוטין למשתמש. חפיסה של 20 סיגריות מכילה 200 עד 300 מ"ג ניקוטין. זה מספק, בממוצע, 20 עד 30 מ"ג ניקוטין למעשן.

דלג לתוכן מרכזי