רגולציה וחוקים הנוגעים לסיגריות האלקטרוניות ברחבי העולם

רגולציית וחוקים הנוגעים לסיגריות האלקטרוניות ברחבי העולם.

 
סיגריות אלקטרוניות תופסות נפח שוק גדול בעולם בימינו, לכן לא מן הנמנע שלהרבה רשויות בעולם קיים אינטרס פנים מדיני לעשות רגולזציה בתחום הסיגריות האלקטרונית . חלק מסיבות הכניסה של ממשלות לתחום הן כלכליות, בכדי להכניס עוד כסף לקופות המדינה. חלק מהן ביצעו את החקיקה באופן מסודר ומעודדים אנשים לעבור לסיגריות אלקטרוניות מכיוון שהן פחות מזיקות מסיגריות רגילות, וישנן מדינות אשר אסרו את הסיגריות אלקטרוניות מסיבות אידאולוגיות ומבחינה דתית .
 
אנו רוצים להביא לכם דוגמאות על מספר מדינות שבהן קיימת תיירות, וכן וגם מדינות גדולות אליהם אנו טסים לנופש או לבקר קרובי משפחה וחברים .
 
חשוב שנדע את החוקים במדינות אליהן אנו טסים בכדי לא לעבור על החוק ולא להסתבך אתו, משום ש בסופו של דבר אנו רוצים להנות, לבלות ולחזור הביתה בראש שקט.
 
בריטניה:
 
 
עד עכשיו, ממשלת בריטניה ניגשה לנושא זה בצורה הכי אחראית ולאחר מחקרים רבים שהם ביצעו בנושא השימוש בסיגריה אלקטרונית. לאחר מחקרים רבים משרד הבריאות, ייחד עם האוניברסיטאות, פרסמו מאמר שבו צוין שסיגריה אלקטרונית מזיקה ב95% פחות מסיגריה הרגילה אותה אנו מכירים .
 
בבריטניה, בכל שנה מתים כ80000 איש מעישון סיגריות טבק, ולפי המחקר שבוצע ניתן למזער את המספר העצום הזה לכ- 4000 איש בעזרת הסיגריה האלקטרונית . אבל לצורך שינוי זה, המדינה היתה צריכה לעודד שימוש בסיגריה אלקטרונית כתחליף לסיגריה, ולעזור לפרסם את העסקים . כיום קיימת רגולזציה לגבי הנוזלים במדינה, אך בקופות חולים ובתי חולים, הרופאים מוצאים בסיגריה האלקטרונית תחליף לסיגריה ומעודדים את המעשנים לעבור לסיגריה אלקטרונית, ומשתמשים בזה כחלק מתכניות הגמילה הממוסדות במדינה .
 
צרפת:
 
בצרפת פעלו באותה שיטה כמעט כמו בבריטניה. לאחר הפרסום של משרד הבריאות הבריטי שהסיגריות האלקטרוניות מזיקות ב95% פחות , ארגון FIVAPE הצליחו להשיג אישור מהממשלה הצרפתית ולאפשר פרסום סיגריות אלקטרוניות בטלוויזיה, ולקיים דיון בנושא על מנת שאנשים יהיו מודעים יותר לנושא וירצו לעבור מסיגריות רגילות לאלקטרוניות, כדי לעודד הפסקת עישון.
 
מהנתונים של משרד הבריאות, כ78 אלף איש היו מתים אנשים מעישון. לאחר שהשיגו אישור לפרסום בטלוויזיה, עלתה כמות המשתמשים בסיגריות אלקטרוניות בצרפת, והממשלה מעודדת סיגריות אלקטרוניות כתחליף לעישון . כיום יש בצרפת כמיליון משתמשים .
 
רוסיה :
 
לעומת צרפת ובריטניה רוסיה החליטה ללכת בדרך שונה.
 
ב1.1.17 יצא חוק שהממשלה גובה מס 10 רובל על כל מ"ל של נוזל שמכיל ניקוטין, לדוגמא:
 
בקבוק של נוזל 60 מ"ל המכיל ניקוטין שעלה 200 רובל, יעלה במחיר החדש 800 רובל. ברוסיה החליטו יותר על איך להגביל את הסיגריות האלקטרוניות במקום לעודד מעשנים לעבור לסיגריה אלקטרונית. עדיין אפשר לרכוש בנפרד את המרכיבים ( VG/PG ניקוטין ותמציות טעם ) בנפרד כדי להכין נוזל במחיר הישן, וניתן גם להזמין נוזל מאתרים מחוץ למדינה . הממשלה עדיין בוחנת כיצד לחוקק חוקים יותר חזקים על מנת להגביל את הסיגריות האלקטרונית , במקום לעודד אנשים לעבור לסיגריה אלקטרונית מסיגריות הרגילות הממשלה עושה הכל כדי שההיפך יקרה, ולא פועלות על מנת למזער את נזקי העישון .
 
אוסטרליה :
 
 
באוסטרליה הניקוטין מוגדר כרעל, ולכן יש איסור על פרסום של סיגריות אלקטרוניות משום שחלק מהנוזלים מכילים ניקוטין.
 
יוון:
 
ביוון קיים איסור מוחלט על מכירה של סיגריות אלקטרוניות ואביזרים משלימים, ואיסור זה תקף גם לרכישה באינטרנט בתחום המדינה. למרות שניתן לעקוף את האיסור מבלי לעבור על החוק להשתמש בסיגריה אלקטרונית בתחום המדינה.
 
טורקיה:
 
בשנים האחרונות הממשלה עושה הכל כדי להילחם בתופעת העישון, גם בשימוש בסיגריות אלקטרונית . הממשלה אסרה על מכירה של סיגריות אלקטרונית ברחבי המדינה . על פי החוק אסור לעשן ברחובות ובמקומות ציבורים , בבתי מלון יש פינות עישון למעשנים אבל במימדים כל כך קטנים שלא תרצו לשהות שם בזמן השימוש בסיגריה אלקטרונית. במידה וכבר החלטתם להשתמש בסיגריה אלקטרונית ברחוב או כל מקום שזה לא בביתכם או מלון תתכוננו למבטים מוזרים לכיוונכם.
 
תאילנד:
 
גם בתאילנד יש רצון במדינה להילחם בעישון סיגריות, נרגילה וגם סיגריות אלקטרוניות. יש איסור מוחלט על מכירה וגם להכניס לתחום המדינה סיגריה אלקטרונית . דרך אגב בתאילנד החפיסות של הסיגריות הם שונות ומהוות צורה שונה ממה שאנו מכירים מכל רחבי העולם. למרות שהרבה מאד אזרחי ישראל אוהבים לנפוש בתאילנד תחשבו פעמים האם כדאי לכם לטוס לתאילנד.
 
פינלנד:
 
 
לעומת המדינות שהוזכרו קודם, פינלד ניגשה לנושא הזה בצורה קצת שונה שונה משאר המדינות . יש איסור על מכירה של סיגריות אלקטרוניות ברחבי המדינה וגם נוזל .אבל יש אפשרות לקנות נוזל רק אם רופא סיפק מרשם מתאים ואך ורק אחרי זה אתם ניגשים לחנות של סיגריות אלקטרוניות שיש לה אישור מכירה ואישור למכירת נוזלים אבל אותו מוכר אמור להיות עם רישיון רפואי על מנת לספק לכם את המוצר ואת הנוזל.
 
ישראל :
 
בעבר היו כל מיני ניסיונות להגביל את תחום הסיגריות האלקטרוניות בארץ. עקב מידע מוטעה וחלקי אשר הופץ לציבור באמצעי התקשורת, הענף קרס עקב דיסאינפורמציה אשר הופצה לקהל הרחב ואגדות אורבניות בנוגע לאידוי השתרשו חזק בתודעת הקהל הישראלי. למעשה ניסתה המדינה להשתלט על הענף באמתלת פיקוח ואיסור על יבוא והפצת חומרים המכילים ניקוטין, למרות שבפועל ענף האידוי מוגדר כמצור צריכה, וניקוטין אינו נמצא ברשימת החומרים שבשליטת משרד הבריאות. בשנת 2014 בעקבות עתירה לבג"ץ בוטל החוק הקיים, והותרה מכירה, ייבוא ושיווק סיגריות אלקטרוניות בישראל.
 
מקווים שכתבה זו עזרה לכם, לא משנה היכן ברחבי העולם תלכו לטייל ולנפוש: השתדלו להישאר מעודכנים בחוקיה העדכניים של המדינה כדי שחוויתכם לא תפגם.
דלג לתוכן מרכזי